Коледно тържество и подаръци зарадваха обитателите на социалния дом в Русокастро

Възрастните хора с умствена изостаналост от Социалния дом в село Русокастро изнесоха празничен рецитал по повод предстоящите Коледни празници. Гости на събитието бяха кметът на Община Камено Жельо Вардунски и председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев.

Мъжете от Дома изпяха с много артистичност и емоции различни коледни песни. С много добро настроение беше посрещнат Дядо Коледа, който пристигна в социалния Дом със специална шейна, теглена от джуджета. Коледари поздравиха гостите.

МГЕРБ- Бургас също се включи в празника с дарение от облекла и консумативи за болните мъже. Дарението е във връзка с инициатива на младежите от ГЕРБ - Бургас . На събитието присъстваха Йордан Вълев - областен координатор на МГЕРБ - Бургас, Радостина Иванова - член на НИС на МГЕРБ, Анелия Долапчиева - организационен секретар на Общинското ръководство на ГЕРБ - Бургас .

В най – голямата социална институция в региона са настанени 130 мъже с различна степен на умствена изостаналост, на възраст от 18 до 70 години. 

  

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...