Камено успя – върна си полицейското управление

Камено успя – върна си полицейското управление

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов преобразуваното в полицейски участък през юни 2022 година Районно управление – Камено възстановява функциите си в пълен обем, съобщиха от МВР. Това е станало след предложение на директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

Живеещите на територията на Община Камено близо 14 000 души отново ще бъдат обслужвани от РУ-Камено, като заявления за издаване на лични документи и СУМПС ще могат да се подават и получават в сградата на полицейското управление, както и до момента. Режимът за документите по линия на КОС също е непроменен, уточняват от пресцентъра на полицията.

С възстановяването на Районно управление – Камено се удовлетворява дългогодишното желание на местното население, обезпечаването на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района да се осъществяват от полицейска структура в пълен обем, а не от полицейски участък. Такова е виждането и на директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов, сред чийто инициативи от последните месеци са засилване на полицейското присъствие в малките населени места, както и повишаване качеството на работата на служителите на реда.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...