Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Бургаски ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ са вицешампиони в националните параолимпийски игри

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са новите носители на вицешампионската купа в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика на Българската параолимпийска федерация, провели се в град София.

В изключително оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията по лека атлетика, провели се в периода 30 май – 1 юни 2022 г. в Националната спортна академия - София. Двe първи места в дисциплината 100 м. гладко бягане записаха Антония Димитрова при девойките и Кристиян Костов при юношите. Общо 11 са спечелените медали от десетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов, и единадесетокласниците Миглена Тишева и Димитър Илиев в дисциплините 100 м. гладко бягане, 400 м. гладко бягане, скок на дължина със засилване, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. С два златни, шест сребърни и три бронзови медала, бургазлии бяха наградени със сребърни медали от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия.

Ръководители на бургаския отбор, отговорни за подготовката и представянето на лекоатлетите, са Марияна Георгиева – старши ресурсен учител, и Светла Тодорова – логопед в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. За трета година под тяхното ръководство възпитаниците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри.

В призовата тройка в комплексното класиране през тази година първо място завоюваха софийските спортисти, следвани от бургаските и габровските лекоатлети. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ г-жа Снежана Няголова поздрави вицешампионите и им пожела още много успехи.