Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Състезателката по художествена гимнастика Женина Трашлиева е спортист на Бургас за 2022 годинава

На специална церемония бяха отличени най-добрите спортисти на Бургас за 2022 година. Тържеството се проведе в Културен дом НХК.

„И през настоящата 2022 година бургаските спортисти ни дадоха много поводи за гордост със своите успехи! Благодаря на треньорите и спортните специалисти, че работиха здраво, за да създадат новите шампиони на Бургас!

Постигнатите успехи, спечелените купи и медали ще останат част от спортната история на нашия град и ще бъдат пример за подражание за бъдещите спортисти.

Бъдете здрави и продължавайте да прославяте с успехите си Бургас!“, каза при откриването на церемонията кметът Димитър Николов.

Състезателката по художествена гимнастика Женина Трашлиева от СКХГ „Черноморец“, с треньор Ана Бошева, е тазгодишният победител в анкетата за определяне на 10-те най-добри спортисти на Бургас за 2022 година.

Втора в класацията е Ева Брезалиева – художествена гимнастика от СКХГ „Олимпия“, с треньор Елена Симеонова.

На трето място е ветеранът по вдигане на тежести Петър Борисов от Клуб по вдигане на тежести „Черноморец“, с треньор Димитър Ковачев.

На четвърта позиция е Димитър Рачев – борба, от СКБ „Бургас“, с треньор Николай Дачев.

Пето място е за двойката по спортна акробатика Георги Стоянов и Владимир Коточев от КСА „Бургас“, с треньор Камелия Борисова.

На шеста позиция се класира Теодора Попова – карате киокушин, от СК „Сентоки“, с треньор Живко Андреев.

Седмото място е за Цанко Цанков от КПС „Победа“, с треньор Николай Николов.

Под номер осем в класацията е Жанет Ангелова – плуване, от СК „Акулите“, с треньор Кремена Магриотова.

Девети е Теодора Тодорова – карате, от КК „Ронин“, с треньор Иван Тодоров.

На десета позиция е Веселин Георгиев – колоездене, от Колоездачен клуб „Черноморец - Бургас“, с треньор Тодор Ангелов.

В категорията „Спортист с увреждания“ бяха връчени три награди. Първо място зае Стоян Снежанов от клуб „Джавелин“, с треньор Атанас Атанасов.

На втора позиция е Албена Пенева от клуб „Здраве - 09“, с треньор Ива Гавраилова.

На трето позиция се класира Валентина Марчева от клуб „Джавелин“, с треньор Есмерай Ибрям.

За отбор на Бургас за 2022 година е избран Спортен клуб по борба „Бургас“.

В категорията „Млад талант“ победител е Тодор Вълев от спортен клуб „Интер 92“ по кикбокс, с треньор Васил Вълков. Втората позиция се поделя от двама състезатели. Това са Стилян Плачков – джудо, от спортен клуб „Джудо Бургас“, с треньор Ирина Пауникова, и Десислава Белова – плуване, от Плувен клуб „Черноморец Бургас“, с треньор Люба Панайотова. На трето място се класира Антоанета Цанкова – художествена гимнастика от СКХГ „Олимпия“, с треньор Елена Симеонова.

Тази година е присъдена и специална награда в категорията „Млад талант“. Тя е за Ердал Галиб от клуб по борба „Черноморец“, с треньор Кирил Димитров.