Приморско открива летния сезон със силен старт на 24 май

Приморско открива летния сезон със силен старт на 24 май

Приморско ще отбележи празника си на 24 май с богата програма. Празничният ден започва със света литургия и благодарствен молебен в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и тържество в СУ „Никола Й. Вапцаров“. Концерт на АКАГА, Владо Михайлов и 100 кила ще последва изпращането на абитуриентите. Интересна е програмата и за следващия празничен ден 25 май.  

С тържествата ще бъде дадено и началото на летния туристически сезон през тази година, каза кметът на крайморската община Иван Гайков.

"Очакванията ни са за наистина добър летен сезон. Високи цели си поставят и хотелиерите, и ресторантьорите в нашата община. Надяваме се в края на лятото да си кажем – успяхме, целият труд, който положихме, си заслужаваше. Всички ВиК ремонти в Приморско са приключили. През тази година подготвяме няколко буферни паркинга, за да обезпечим спокойното придвижване в най-натоварените месеци. Те ще са в различни части на Приморско. Направили сме анализ за това къде е най-необходимо да има такива паркинги. Също така планираме през тази година да бъде интегрирана системата за паркиране в "синя зона", да бъдат въведени електронни скоби и фишове", коментира Иван Гайков. 

Първите групи чужди туристи в Приморско се очакват в началото на юни. Те ще са главно от Чехия и Полша. Очакванията на туристическия бранш са през тази година да бъде отбелязан ръст в броя на гостите от Словакия и Словения. 

  • Община Приморско съвместно с Български Червен Кръст-Бургас се включват в инициативата за безплатно...
  • С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на Светия кръст от морето в Приморск...