С върволица от събития Приморско празнува 24 май

С върволица от събития Приморско празнува 24 май

Еуфорично тържествено както никога до сега е Приморско на празника на града, а събитията, с които ще бъде отбелязан, продължават два дни.

Честванията започнаха с тържествен молебен в храм “Св.Св. Кирил и Методий” и мило училищно тържество.

„Всеки път, когато застана в двора на училището, се вълнувам, защото ме връща във времето, когато самият аз бях ученик“, сподели пред учителите, учениците и техните родители кметът на Приморско Иван Гайков.

„Независимо от предизвикателствата на съвремението ни, вие сте най-яркото доказателство за силата на просветителското дело! Вие сте и пример за българския учител, който всеотдайно, с постоянство, търпение и вдъхновение предава пламъка на знанието на следващите поколения българи. Бъдете все така отдадени на професията и учете младите поколения на любов към българския език!“, каза в словото си Гайков.     

„Честит празник, уважаеми колеги! Благодаря ви, че ежедневно показвате, че да си учител не е просто професия, а призвание. Честит празник, скъпи ученици! 24 май е преклонение пред делото на светите братя, но и урок по родолюбие, който трябва добре да научите“, каза директорът на училище „Н.Й.Вапцаров“ Мариана Казларова.

По традиция в края на всяка учебна година, ръководството на училището награждава изявени свои ученици. Тази година отличниците са 43. Отличия получиха и ученици със СОП, участвали в редица състезания и спечелили престижни награди.

Празникът продължава с тържествена церемония за изпращане на абиуриентите. Кулминацията ще бъде в 19:00 часа, когато на специално изградена сцена на площада, група АКАГА, Владо Михайлов и 100 кила ще поздравят жителите и гостите на Приморско.

                   

 

  • Община Приморско съвместно с Български Червен Кръст-Бургас се включват в инициативата за безплатно...
  • С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на Светия кръст от морето в Приморск...