Кирил Петков: С чиста съвест връщаме папката празна

Кирил Петков: С чиста съвест връщаме папката празна

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че заедно с коалиционните им партньори от "Демократична България" ще върнат празна папка на президента Румен Радев, който днес трябва да им връчи втория мандат за съставяне на правителство.

„С чиста съвест ще върнем папката празна“, каза Петков в интервю за бТВ.

По думите му папката ще вземе премиерът в оставка Николай Денков, а на връчването ще присъстват всички лидери на партиите в ПП-ДБ.

„Последният опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърлим в хаос, беше отхвърлен от ГЕРБ“, коментира той.

Петков припомни, че от ПП-ДБ предложиха вчера на ГЕРБ да издигнат премиер за втория мандат и заедно да го изпълнят.

„Въобще не се молим – единственото нещо, което се опитахме да направим, е да покажем какво означава да си спазиш думата и да направиш нещо с чувство за дълг. Направихме го и получихме поредната щуротия от 7 страници, измислени текстове от ГЕРБ“, каза ще съпредседателят на ПП.

Той определи Борисов като "втора ръка стратег".

"Преди 9 месеца той направи лоша сделка за ГЕРБ. Не можа да удържи тази сделка. Аз разбрах, че неговата болка не е за министрите. Борисов го беше страх да види правосъдна реформа, каквато ние си я представяме. Смяна в службите ще направи хора в службите недоволни. Борисов го е страх от хората в службите, които знаят някакви неща за него. Не от нас", смята Петков.

„Ще загубим едни 100 млн. лева на хората, ще се озовем в същата ситуация. Ако управлението беше продължило, след 9 месеца щяхме да имаме Шенген, еврозона, нямаше да е Сарафов главен прокурор. Това беше нашата мечта, а те казаха "Абсурдна е! Докато сме ние, ни е страх от такава мечта". И отиваме на избори"“, каза още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

„Бойко Борисов идва от силови структури и той знае само езика на силата. Те се съгласяваха да има комисия за Нотариуса, но вчера изведнъж се изметнаха“, изтъкна Петков. 

„Ако са честни ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на избори. Толкова е добра координацията при тях. Стига сме си говорили за фалшиви мъгли! ГЕРБ и ДПС са едно. Това съм го казвал още преди пет месеца. Имаме два явни модела. Техните хора няма да се изперат. Ако българите ни дадат да сме първа политическа система, ще има Шенген, реформи в службите“, добави Кирил Петков. 

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...