Димитър Найденов: Започнахме големите промени, помогнете ни да ги завършим (ВИДЕО)

„За краткото време в последния парламент“ отворихме вратата към големи и важни промени. Помогнете ни да ги доведем до успешен финал“! Това послание отправи чрез BurgasPress кандидатът за народен представител Димитър Найденов. Той е втори в листата на коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България” в Бургас и е убеден, че България може да бъде правова и справедлива държава, каквато всички граждани заслужават.

„С ваша подкрепа заедно можем да го постигнем, чрез провеждане на задълбочената съдебна реформа, за която отворихме вратата, чрез промените в Конституцията, но не успяхме да довършим. Досега реализирането на съдебната реформа само с обикновено мнозинство от 120 депутати беше невъзможно, тъй като зависехме от свръх мнозинство от 160 депутати. За краткото време успяхме да постигнем доста важни неща – да увеличим пенсиите и доходите на хората, но остава още много работа“, подчерта Найденов.

Като част от приоритетите си в следващия парламент, които посочи бургазлията са продължаване на курса към Еврозоната и сухопътния Шенген, както и повишаване на доходите и сигурността на всички граждани.

„Остава да приемем изцяло новия закон за съдебната власт от 500 страници, над 200 параграфа – вече готов, подготвен за гласуване; да подменим регулаторите с изтекъл мандат, някои от които карат вече втори мандат, без да са били избирани. От тях зависят цените на стоките и услугите – всичко, за което хората се оплакват, че е непосилно за стандарта на българските граждани. Още нещо, което е много важно – службите за сигурност. Те трябва да бъдат реформирани, за да не бъдат използвани за политически цели, а да отговарят единствени за националната сигурност на страната, каквато им е всъщност работата“, изтъкна кандидатът за народен представител.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...