Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас (ВИДЕО)

Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас (ВИДЕО)

„Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас, като на първо четене е да се открият редовни линии Бургас – София, също така говорим за Бургас – Истанбул. Естествено, гледаме и към Европа – Испания, Франция, Италия, Австрия, Германия“. Това заяви пред  журналисти кметът на Поморие Иван Алексиев, който е заместник-председател на Фонда за развитие на летището. Както е известно, председател на новосформираното сдружение е бургаският кмет Димитър Николов.

„Като туристически регион през лятото ние имаме достатъчно полети. Идеята е освен културно-исторически туризъм, да можем да обхванем и българската диаспора в Европа. Целта на Фонда е Летище Бургас да стане целогодишна дестинация, предпочитана не само от туристи, но и от българите, които живеят в чужбина“, коментира Алексиев. Той обяви, че следващата голяма крачка е свързана с ГКПП „Малко Търново“.

„Нелогично е при такъв удобен пункт, ние да караме нашите хора да ходят до Свиленград, Лесово и т.н. Просто трябва да се разшири граничният пункт и впоследствие и пътят. Но трябва да се започне от самия пункт. Това е кауза, с която кметът на Малко Търново се бори много години, но за жалост беше сам. Хубавото е, че всички кметове разбрахме, че когато сме заедно нещата се получават“, каза още кметът на Поморие.  

Вижте повече в нашето видео!