Ремонтират базата на Колежа по туризъм

Ремонтират базата на Колежа по туризъм

Бургаски държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк "Езеро". Тя включва и емблематичния х-л "Парк", който също ще бъде преобразен.

"Сградният фонд не е ремонтиран от неговото построяване през 60-те години на миналия век и вече е морално и физически остарял. Затова, от университета ще подпомогнем Колежа по туризъм, като инвестираме собствени средства. Искаме да създадем условия, както за модерно обучение на студенти, така и за провеждане на различни събития", заяви проф. д-р Христо Бозов, дм, ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

В момента университетът работи активно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково обучение.

"Колежът по туризъм вече има нов ръководител. Това е доц. д-р Веселина Атанасова, която е директор от няколко месеца, но проявява забележителна активност", заяви  проф. Бозов. Той припомни, че от тази година в колежа се въвеждат три нови специалности. Това са: "Туризъм и здравословно хранене", "Туризъм и предприемачество" и  "Мениджмънт на хотели и ресторанти", които са изключително модерни и перспективни.

Очаква се, след ремонта, базата на Колежа по туризъм да бъде еталон за обучение на студенти.