Първият "скоростен" влак тръгва тази събота от София за Бургас

Първият "скоростен" влак тръгва тази събота от София за Бургас

Вагоните втора употреба, доставени от германските железници в края на май, ще осигурят движението по линията от София до Бургас и обратно през летния сезон. Първата композиция ще потегли на 22 юни, в събота, като е планирано вагоните да обслужват морската дестинация през целия летен сезон, съобщават от БДЖ.

Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава.

Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещия се влак по този маршрут, според настоящите възможности за преминаване по трасето“, посочват още от БДЖ.

Бързият влак № 3683 от София за Бургас ще заминава от Централна гара София в 06:15 ч. и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление бързият влак № 3684 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.