Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Живко Иванов подрежда първата изложба в най-новото културно пространство - Ченгене скеле

Културно-туристическият комплекс "Ченгене скеле" ще има богата програма в тематичния БГ дълъг уикенд, който стартира от днес, 02 септември и ще продължи до празничния, 06 септември. Един от акцентите в афиша е първата изложба, експонирана в изложбената зала. Тя е на големия бургаски художник Живко Иванов и ще очаква посетители на 5 септември /неделя/ от 18.00 часа. За улеснение на гостите Община Бургас е осигурила възможност за придвижване с кораб "Анастасия". Отплаването от "Магазия 1" до КТК „Ченгене скеле“ е обявено за 17.00 часа. Цената на двупосочния билет е 14 лева.

Най-новите маслени платна на бургаския художник са обединени от заглавието „ЖивКопис” и за първи път ще бъдат представени пред приятели и ценителите на изкуството.

Изложбата е подредена по идея на рибарското сдружение „Морски сговор”, а акцент на арт събитието ще бъде морето. То винаги присъства в творбите на художника.

Културно-туристическият комплекс "Ченгене скеле" се намира точно до едноименното рибарско селище.

В трите експозиционни къщички, са представени рибарските занаяти и традиции. Там посетителите могат да видят отблизо котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности, както и да се запознаят със занаята плетене на мрежи.

Към комплекса работят още кафе-клуб на моряка, барбекю зона и работилници за деца. Има още парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, както и площадно пространство с амфитеатър за малки концерти на открито. В близост на разположение е и малък плаж. Изградена е нова лодкостоянка, паркинг за около 50 автомобила и кемпер зона.

*Живко Иванов има над 60 самостоятелни изложби в Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Нидерландия, Словения, Сърбия, Чечения. През 2009 г. Иванов получава наградата "Художник на годината" в Бургас. През юли 2020 г. печели отличието на името на Ненко Токмакчиев. През септември 2020 г. е отличен с голямата награда на Община Бургас за живопис на биеналето за съвременно изобразително изкуство "Приятели на морето".