Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Сирени прекъснаха посещението на Анджелина Джоли в Лвов

Холивудската актриса Анджелина Джоли посети гарата в украинския град Лвов, за да се срещне с хора, разселени от войната с Русия. Малко преди да напусне прозвучаха сирени за въздушно нападение. От кадри в социалните мрежи се вижда как Джоли и придружаващите я лица бързат по улицата на фона звука от сирените. Чува се и как на въпрос „Как сте“, Джоли казва: „Добре съм“.

По време на посещението в гарата Джоли се срещна с доброволци, работещи бежанците, които й обясниха, че всеки от дежурните психолози разговаря с около 15 души на ден. Много от децата, които се намират на гарата са деца на възраст от две до 10 години. 

„Те сигурно са в шок... Знам как травмата засяга децата. Знам, че трябва да има някой, който да показва колко са важни, колко са важни гласовете им, знам колко изцеляващо е това за тях“, каза Джоли.

Джоли пристигна в Лвов в събота. За визитата й се разбра от кадри, разпространени в социалните мрежи, на които се вижда, че тя влиза в местно заведение. По-късно управата на града разпространи и снимка на актрисата, коята е саднала на стълби в компанията на няколко малчугани.

46-годишната Джоли е специален пратеник на Агенцията на ООН за бежанците, според която над 12,7 милиона души са напуснали домовете си през последните два месеца, което представлява около 30% от предвоенното население на Украйна.