С пъстри хора и курбан за здраве Камено празнува 6-и май (ВИДЕО)

С тържествена литургия, вкусни чевермета, хубава музика и гергьовски курбан за здраве Камено чества името на своя покровител Св. Георги, предаде репортер на BurgasPress. Стотици се стекоха в центъра на града, за да се насладят на богатата празнична програма, която ще продължи през целия ден. Сред гостите на тържеството са областният управител проф. Мария Нейкова, кандидатите за народни представители Жечо Станков, Галя Василева, Анрей Рунчев, Тодор Байчев, общински съветници, общественици и др.

„Много се вълнувам! Получава се нещо наистина много добро и това си личи от усмивките на хората. Ние имаме един хубав храм – „Св. Георги Победоносец“ и на Камено му приляга да празнува точно на 6-и май. Винаги съм работил за обединяване на населението, повече да се виждаме по хубави поводи. Дано Господ и свети Георги да бдят над нас и да ни пазят, надявам се отрицателната енергия да се изчисти от хората! Да са живи и здрави всички, да сме усмихнати и обединени, а не злобни и с криви физиономии“, каза кметът на Камено Жельо Вардунски.

Градският празник започна в 9:00 часа с тържествена литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ и продължи с пазителите на местния фолклор от СНЦ „Каменовски традиции“, които разгоряха въглищата в центъра на Камено, за да покажат майсторлъка на чевермето. Черешката в празничната програма е пъстрият концерт на оркестър „Канарите“, които излязоха на сцената в 10:30 часа. Кметът Жельо Вардунски поведе празничното хоро, а до него се хвана и губернаторът проф. Мария Нейкова.

Не липсваше и традиционният гергьовски курбан за здраве, който бе раздаден за здраве и благоденствие на обяд, в 12:30 часа. На централния площад бе разположен базар, в който се представят местни производители на храни и сувенири. Изненади имаше и за най-малките жители и гости на града, които се забавляват с детска анимация, рисуват и творят в ателиета на открито.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...