На Гергьовден Камено посреща своя празник с виртуозен концерт

На Гергьовден Камено посреща своя празник с виртуозен концерт

Началният час на хороводната програма и изпълненията на виртуозните изпълнители от оркестър „Канарите“ е с начален час 10:30 часа.

На 6 май градът чества името на своя покровител Св. Георги, който е и патрон на православния храм в Камено. Музикален концерт, танцови изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто настроение на централния площад. Празничният ден ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия в църквата "Св. Георги Победоносец". Младежката надпревара с велосипеди е с начален час от 9.00 часа. В нея ще се включват близо 70 деца в три възрастови групи. На голямата сцена от 10:20 часа ще се качат и младите таланти на Камено – Детска школа по латиноамерикански „Dance N beat”. Тази година в музикално-развлекателната програма на града ще се включат оркестър „Канарите“, които ще забавляват жителите и гостите на празника.

Началният час на хороводната програма и изпълненията на виртуозните изпълнители от оркестър „Канарите“ е с начален час 10:30. Пазителите на местния фолклор и автентичните обичаи от СНЦ „Каменовски традиции“ ще разгорят въглищата в самия център на града, където ще покажат майсторлъка на чевермето и ще приготвят цяло агне за всички гости. Няма да липсва и гергьовският курбан за здраве, който ще бъде раздаден за здраве и благоденствие на обяд, в 12:30 часа. На централния площад ще бъде разположен базар, в който ще се представят местни производители на храни и сувенири. Изненади очакват най-малките жители и гости на града, които ще се забавляват с детска анимация, ще рисуват и творят в ателиета на открито.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...