Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори

От 00:00 ч. днес официално започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Тя ще продължи до 24:00 ч. на 30 септември. Това се посочва в решение 1322-НС на ЦИК и в хронограмата, публикувана на сайта на комисията.

В изборите за народни представители на 2 октомври ще участват 28 политически формации - 22 партии и 6 коалиции. За вота през октомври от Инициативни комитети са издигнати само двама независими кандидати – Луна Йорданова Йорданова в 25 МИР- София и Цветан Христов Атанасов в 3 МИР Варна. 

Тъй като "Единна народна партия", мандатоносител на „Ние идваме“, не е регистрирала нито една кандидатдепутатска листа в многомандатните избирателни райони в страната, името на партията, както и номерът ѝ - 21, макар и изтеглен в жребия на ЦИК, няма да фигурират в бюлетината. 

„Национално движение „Единство“, които не са регистрирали листи в 12 МИР-Монтана и 21 МИР-Сливен, няма да фигурират в бюлетините, с които ще се гласува в тези два избирателни района. 
В бюлетината за вота през октомври имената на регистрираните независими кандидати ще фигурират в бюлетината за съответния МИР.  

В 9363 секции у нас ще се гласува с машини. В 1104 от тях ще се гласува с една машина, а с 290 машини ще се гласува извън страната.