Президентът обмисля евентуално вето на промените в Закона за хазарта

Президентът обмисля евентуално вето на промените в Закона за хазарта

Преценява се дали да бъде издаден указ за обнародването на промените или да се наложи вето. Така президентът Румен Радев коментира последните промени в Закона за хазарта, с който рекламата на хазартни игри в медиите се забранява напълно. Все още експертите в президентството се запознават подробно с новите текстове.

"Едно е ясно, че бързото законодателство, а всички ние виждаме такова прибързано законодателство, невинаги носи нужния резултат", каза Радев.

Рекламата на хазарт във всякаква форма се забранява във всички видове медии - телевизия, радио, печатни издания и интернет страници, реши окончателно Народното събрание с приети на второ четене промени в Закона за хазарта. Текстовете, които бяха внесени от ГЕРБ и ДПС, бяха приети миналия вторник единодушно със 198 гласа "за", без нито един "против" или "въздържал се".

За забраната от 6-7 години насам настояват огромна част от българските граждани, медийни експерти, организации за защита на децата, психолози, групи на хазартно зависими и др.

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...