Започва физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл"

Започва физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл"

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че предстои физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Това обяви самият Главчев в началото на заседанието на кабинета.

Проверката е възложена на НАП и Агенция "Митници". Пред министрите Главчев обяви, че от утре започва и изплащането на помощите в размер на близо 300 милиона лева на 51 000 земеделски стопани, които търпят щети заради войната на Русия срещу Украйна.

До момента физическа инвентаризация на "Лукойл" не е извършвана. Това е станало ясно на вчерашно съвещание при служебния премиер Димитър Главчев, обяви той в началото на днешното правителствено заседание.

Приходите от ДДС и мита от петролната компания са както следва: "Мерната единица е милиони: 40 - март, 228 - април", заяви Главчев.

Служебният премиер анонсира, че седмица по-рано ще започне изплащането на помощите за земеделските стопани, които търпят щети от войната на Русия срещу Украйна.

"Това са направления от сферата на растениевъдство и животновъдство. Те ще получат сума в размер на около 166 милиона, и другото направление това е зърнопроизводството - суми в размер на 129 милиона", посочи ресорният министър Георги Тахов.

Присъединяването на България в Шенген по суша и в Еврозоната остават ключови приоритети на външната политика, увери Главчев, който е имал срещи с посланиците на страните от Европейския съюз, Съединените щати, Обединеното кралство и Швейцария.

  • Ръст на младежката безработица в България през първото тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на ...