България е сред любимите места на дигиталните номади

България е сред любимите места на дигиталните номади

Хората по света, които имат възможност да работят дистанционно, съвсем скоро ще съберат багажа си и ще прекарат летните месеци – юни, юли и август на някой плаж или планинска дестинация.

Euronews обобщава мненията на потребителите във форума на Reddit r/travel за най-достъпните дестинации от т. нар. „дигитални номади“. Всички те са на Балканския полуостров и България също е сред тях.

Будва, Черна гора

Сред предпочитаните места от дигиталните номади е Будва, Черна гора. Мястото разполага с безкрайни плажове, слънце и море. А месечните наеми започват от 700 евро, според Reddit.

Потребителите на платформата съветват, че в случай, че искате да се уедините и да не сте част от тълпите, то планините на Черна гора, са идеалното място.

Варовиковият масив Дурмитор в северозападната част на страната е популярен със своите пътеки за пешеходни маршрути, каньони и ледникови планински езера. По-тихи и по-евтини алтернативи могат да се намерят в близкия каньон Пива в Плузине или на юг към Шкодренското езеро, близо до албанската граница.

Охрид, Северна Македония

Северна Македония не е сред първите дестинации, за които се сещат туристите, което я прави идеалната страна за достъпно лятно бягство за работещите пътешественици.

Цените са значително по-ниски от популярните средиземноморски дестинации като Испания и Италия. Освен това краткосрочното наемане на апартамент не вреди толкова на местните жители.

Юли и август са идеалните месеци за посещение на Охрид, тъй като градът оживява с Охридския летен фестивал, който представя македонския фолклор в музика и танци.

За още по-евтини краткосрочни наеми можете да се насочите на изток към Битоля, където апартаментите се предлагат само за 200 евро на месец.

Белград, Сърбия

Изборът на градска дестинация вместо морска такава е един от най-добрите начини да поддържате бюджета си под контрол - особено ако планирате лятна почивка в последния момент, казват още потребителите.

В Белград, столицата на Сърбия, можете да намерите месечен апартамент под наем само за 380 евро.

Банско, България

Само на няколко часа южно от българската столица София се намира планински град, известен най-вече със своите зимни спортове - но има много причини да посетите Банско и през лятото, пише Euronews, цитирани от economic.bg.

Разположен в подножието на Пирин планина, градът е вход към туристическите пътеки на Национален парк Пирин. Тук девствени реки лъкатушат през пълни с цветя долини и иглолистни гори, дом на вълци и кафяви мечки.

Периодът от юли до септември носи набор от културни събития и фестивали в Банско, вариращи от кино под звездите до джаз и фолклорни фестивали.

Месечните наеми на стаи през лятото започват от едва 230 евро.

 

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...