За първи път у нас: Плаж в Обзор предлага онлайн резервация на чадъри

За първи път у нас: Плаж в Обзор предлага онлайн резервация на чадъри

Докато в южната ни съседка Гърция онлайн резервацията на чадър и шезлонг на плажа вече е достъпна на доста места, то България изостава с дигитализацията на тези услуги. За подобно решение у нас се говори от години и дори беше направен опит през миналото лято да бъде въведена подобна система за резервации, но безуспешно. Това лято обаче ситуацията е по-различна и дигитализацията вече е в действие.

Примерът е от плаж „Теополис“ в Обзор, където плажуващите вече имат възможност да запазят и заплатят чадър и шезлонг предварително онлайн на сайта на плажа или на място чрез QR код.

През онлайн системата на „Теополис“ можете да резервирате дори няколко дни по-рано, а ако пристигнете на място без резервация и заемете чадър и шезлонг, то заплащането става чрез сканиране на QR код.

Компанията, която стои зад създаването на онлайн резервационната система и QR плащанията за „Теополис“, e Urbo Studio – софтуерно дружество, популярно със своите смарт и дигитални решения за туристическия сектор у нас.

„Плащането става с банкова карта или с дигитален портфейл - Google Pay или Apple Pay“, уточни Драгостина Славова от Urbo Studio пред Economic.bg.

Инициативата е изцяло „частна и е организирана и заплатена от компанията, която стои зад плажа“, казва тя.

Продажбата на допълнителни услуги, като например шалтета за шезлонги, също е възможна чрез QR кода. Друго предимство е опцията за цялостна интеграция с резервационна система, която следи заетост и изцяло премахва риска от грешки и дублажи на резервации.

Това означава, че дори при комбинирана продажба - онлайн билети, QR на място и служители, които продават с устройства на обекта, системата успява да проследи продажбите от всички канали.

 

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...