С атрактивни демонстрации и кампания „FIXирай скоростта“ МВР-Бургас ще отбележи професионалния си празник

С атрактивни демонстрации за малки и големи в неделя, 2 юли, от 18.00 до 20.00 часа на алеята от Гъбката до Културен център „Морско казино“ МВР-Бургас ще отбележи 144 години от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионален празник на служителите /5 юли/.

Бургазлии и гости на града ще имат възможност да се запознаят с техника, въоръжение и способностите на служителите от „Охранителна полиция и КАТ”, „Гранична полиция”, „Жандармерия”, „Пожарна безопасност и защита на населението”, сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас, сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР – Бургас и спец-екип от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

В програмата са включени демонстрации на намиране на наркотици, дрегерите за употреба на алкохол и наркотици, на мобилната тринога за скоростен режим и на състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб – Бургас. Интересен акцент са алкоочилата, които виртуално пресъздават въздействието на алкохола върху човек.

Част от демонстрациите в неделя ще бъде и новата кампания на Община Бургас – „FIXирай скоростта“, която е насочена към правилното управление от страна на подрастващите на електрически градски превозни средства, като ел. велосипеди, тротинетки и различни скутери.

Демонстрациите се организират със съдействието на Община – Бургас, БНР – Бургас, БЧК – Бургас, Асоциация „Деметра” за подпомагане на жертвите на домашно и сексуално насилие, Центъра по превенция на насилието и престъпността и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Бургас.