Честит 1 юни! Как и къде могат да празнуват децата в Бургас?

Честит 1 юни! Как и къде могат да празнуват децата в Бургас?

На първи юни на различни места в Бургас са организирани празнични прояви за Деня на детето. Първата започва в 9.00 и ще продължи до 20.00 часа. В Авиомузея ще се проведат арт работилнички за рисуване и хартиени самолети. 

От 10.00 часа в пространството на читалище  "Асен Златаров 1940" стартира инициативата "Заплетени чудеса", тя включва традиционни игри от детството на родителите - скачане на ластици, въжета, шах и други забавления. Страната на чудесата очаква всички деца и пораснали такива да се забавляват.  

По-късно от 11.00 ч. Кукленият театър ще представи „Забава в горската дъбрава“ на  „Ченгене скеле“, а веднага след нея ще започне арт работилница. Предвиден е и курс с кораб до туристическия обект от 11.30 ч. от Магазия 1.

Хиляди цветни балони ще полетят в небето от 11.30 часа  пред Морското казино. Семейства, педиатри и общопрактикуващи лекари ще празнуват заедно.

В парка до блокове 51 и 52 в к-с „Меден Рудник“ от 10:00 ч. до 14:00 ч. ще има  спортни и народни танци, щафетни игри, състезание с лични тротинетки, куклен театър, боди арт, арт занимания и образователни игри.

Над 200 деца ще дефилират с фолклорни носии в Бургас на 1 юни. Събитието е част от IV-ти Детски фолклорен събор. Цветното  шествие ще започне от 19.00 часа от Балюстрадата към Летния театър, където от 20.00 часа ще бъде даден старт на големия концерт с авторска хореография и музика.

За 17 поредна година членовете на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето. Децата и техните родители ще могат да се повозят на мотори. Събитието ще се проведе пред Летния театър от 11.30 часа. Моторите ще се движат с ниска скорост и ще бъдат спазени всички правила за безопасност.