Поморие получи "зелена" светлина за основен ремонт на улиците в централната градска част

Поморие получи "зелена" светлина за основен ремонт на улиците в централната градска част

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по Инвестиционна програма за общински проекти, одобрена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Проектът обхваща района на централния площад и основен ремонти на улиците „Черковна“ и „Цар Асен“, които имат проблем с отводняването. Предстои подмяна на ВиК и дъждовна канализация, като старият отводнителен канал, който събира дъждовните води в района, ще бъде възстановен. Освен подмяна на канализацията, двете улици ще имат изцяло нова структура, тротоари, улично осветление, а централният градски площад и улиците около бившия Пансионат ще бъдат преасфалтирани.

„Необходимостта от този проект бе многократно представяна и дискутирана като значим проблем по време на срещи, обсъждания и публични събития. Решаването на проблема с наводняването на къщите и улиците в този район е жизнено необходимо и дългоочаквано. С цел бързо реализиране на проекта, вече имаме проведени процедури за избор на изпълнител и ремонтът ще започне веднага след активния летен сезон, за да не причиняваме неудобство за жителите и гостите на града.“, каза кметът Иван Алексиев.

 

  • Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града. Със сред...
  • Със средства от капиталовата програма на Община Поморие бе направен основен ремонт на улица „Арда“ в...
  • В изпълнение на „Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа“, съфинанс...
  • Вокална група „Таланти“ при СУ „Иван Вазов“ – Поморие спечели призово място на Международен конкурс ...