Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

В Средец търсят съдействие от народния представител Галя Желязкова за решение на социални проблеми

Казуси, свързани със законодателни промени и от социален характер, бяха сред обсъжданите теми по време на приемния ден на народния представител от ГЕРБ Галя Желякова. Той се проведе в офиса на партията в Средец. Бургаският депутат се срещна с представителя за областите Бургас и Ямбол на сдружение с нестопанска цел „Професии на дълга към отечеството и родината“ – Божидар Камалиев. Той постави въпроса за по-ранното пенсиониране и ощетяването в тази насока на бившите военни, които имат 10 години трудов стаж в системата. Галя Желязкова получи в писмен вид подробно описание на проблема, както и предложение за промяна в законовата наредба, действаща към настоящия момент. Тя коментира, че ще поиска още информация по казуса от Министерството на труда и социалната политика, както и точна статистика за засегнатите лица. 

 

В рамките на откритата приемна бургаският депутат се срещна с директора на „Дом за възрастни хора с умствена изостаналост“ Красимира Апостолова от с. Факия. 

 

„Това е поредната ни дискусия в търсене на решение на проблем, който имат обитателите и ръководството на социалното заведение. Липсва подходящ автомобил, който да транспортира домуващите при пътувания до Средец или Бургас, най-често по здравословни причини. Заедно с кмета на общината Иван Жабов разглеждаме различни варианти как може това неудобство да бъде отстранено и сме се ангажирали с казуса“, сподели Желязкова.