Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Военното министерство продава бивша казарма в Средецко

Министерството на отбраната обявява търгове с тайно наддаване за продажба на недвижими имоти - частна държавна собственост. Сред 14-те обекта в различни части на страната са и три в община Средец. Те са намират край село Факия и навремето са били част от намиращо се там военно поделение, пише Topnovini.bg.

 

Единият имот е с площ от 8,838 дка, притежаващ сграда със застроена площ от 1322 кв.м. Началната му тръжна цена е 37 437 лв.

 

Вторият имот е 13,055 дка, върху който са разположени 3 сгради с обща застроена площ от 1094 кв.м. Търгът за него започва от 41 390 лв.

 

Най-обемен е третият имот, разпростиращ се на земя от 30,677 дка. Той е застроен със 7 сгради с обща площ от 932 кв.м. Съответно и цената му е по-висока – 67 049 лв.

 

Търговете стартират от днес и продължават до 27 декември тази година. Офертите ще бъдат обявени на 29-и в Министерството на отбраната.

 

Казармата в село Факия е изоставена и тъне в разруха подобно на много други военни поделения след падането на комунизма. До нейните остатъци има възвишение, наричано от местните хора Калето. Поделението е било използвано от граничарите.