Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Премиерът Янев: Обстановката по границата край Малко Търново е спокойна

 

Стопкадър: Нова тв

„Обстановката по границата е спокойна. Всичко необходимо като организация е направено, включително и включване на други структури от армията при необходимост”,  заяви служебният премиер Стефан Янев по време на посещението си в Малко Търново.

Той посочи, че е направена организация при евентуален засилен поток от афганистански бежанци. „Вълната е неизбежна“, коментира още премиерът и допълни, че не е започнала от вчера и е трудно да се направят прогнози кога ще се увеличи мигрантския натиск. В момента има много бежанци в съседни държави и тръгвайки към Европа, пътят им минава и през България.  

„Правят се усилия в най-скоро време да се ремонтират участъци и да се поправят пътища. Оградата е в добро състояние. Има компрометирани участъци, но не е нищо драматично. Може да се поправи за около месец. Няма нужда и от изграждане на нови центрове“, обясни премиерът.

Относно политическата ситуация в страната, той посочи, че е такава, каквато трябва да бъде – нормален процес за съставяне на правителство. Неговите очаквания са парламентарно представените партии да направят всичко необходимо.