Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Бачийски: С Кирил Петков се познаваме от години и имаме едни и същи цели

ПП „Средна европейска класа“ е част от коалицията „Продължаваме промяната“ и бих искал да знаете причините, заради които достигнахме до това партньорство, осочва в съобщение до медиите временният председател на ПП "Средна европейска класа" Константин Бачийски.  

Истината е, че тези преговори бяха най-лесните и кратките, които съм водил някога. Дори не бих ги определил като преговори, а като разговор между съмишленици.

В този случай не се наложи да обсъждаме никакви условия, защото с Кирил Петков и Асен Василев имаме  много допирни точки и общи цели и затова беше логично  да си подадем ръка.

Нямаме очаквания  за постове, защото за мен и колегите ми политиката е инструмент за разрешаване на обществени проблеми, за работа в полза на обществото, а не професия. Единственото ни изискване беше да участваме във взимането на решения и да не правим компромиси с принципите си и морала си.

И понеже ме питат „Защо с теб и защо с вас“, бих искал да споделя, че с Кирил Петков се познаваме от години, но важното в случая е това, че споделяме с него еднакви ценности и се стремим към едни и същи цели.

Дори през 2020 год. бяхме от една и съща страна на барикадата по време на протестите в Росенец срещу безобразията около „сараите“, подкрепяли сме се в работата си по различни обществени каузи като, например, случая с „Корал“ .

И двамата с него безусловно вярваме в потенциала на нашата страна.

С колегите ми от „Средна европейска класа“ приемаме поканата за  партньорство като признание за смисъла от политическите ни битки срещу корупционните практики в Бургас. Като гаранция, че битката срещу корупцията в страната ще продължи.

Това е и сигнал, че когато казваме  „Стига безобразия“ заради прояви на корупция, вече няма да сме сами, а до нас ще има още много честни българи, с които ще обединим усилията си.

За нас влизането в коалицията „Продължаваме промяната“  е ясен знак, че създаването на средна класа в България е вече истински важен приоритет, зад който застават все повече отговорни,  инициативни и независими хора.