Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Петков и Василев подписват споразумение с ДБ и ИБГНИ преди вота

 

Един от лидерите на новата формация "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, обяви, че ще подпишат документ с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

"Там имаме най-изчистена теза за общо действие, документът след изборите ще се превърне в коалиция. Да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно", заяви Кирил Петков пред bTV.

"Ще го наречем принципи на бъдещо управление, в които ще сложим всички важни за нас неща – да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование да са основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите", добави той.

Той допълни, че е имал позитивна комуникация с Мика Зайкова, като според него тя е истински човек от профсъюзите.

"Много бих се радвал хора като нея пак да са част от листите им, защото през тези мостове ще стане комуникацията. Другото, което е много важно, е егото на част от техните лидери да бъде понамалено. Засега няма да каним ИТН в предизборното ни споразумение", поясни той.

По думите му преди да седнат да говорят с ДПС те трябва да кажат, че "г-н Пеевски наистина е символ на корупцията".

"За ГЕРБ въпросът стои по същия начин, когато се каже наистина тези язовири вместо да струват 630 млн. трябваше да струват 200 млн. и 400 млн. сме ги дали най-вероятно на едни наши хора. Тогава защо да не седнем да говорим с тях", каза Петков.

Според Петков ДБ могат да излъчат министър на правосъдието, докато ИБГНИ били силни в социалната сфера.

"В един мечтан за мен свят, който мисля, че може да бъде реалистичен е 121 депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов много бих се радвал да го видя като главен прокурор", добави той.

Той допълни, че листите им за изборите са със страшно позитивни, успели, независими хора.