Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Заплашили депутата Константин Бачийски с инфаркт заради Капитан Андреево

Снимка: в-к "Дневник"

 

Депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски призна, че е бил заплашван заради казуса с фитосанитарния контрол на ГКПП Капитан Андреево и злоупотребите, които са извършвани там. Пред "Нова телевизия" той потвърди думите на началника на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова, която обяви в края на миналата седмица, че "един от нашите колеги" е получил есемес, в който се отправяли заплахи, включително, че трябвало да внимава какво прави, защото "много хора са пострадали от инфаркт или инсулт".


Бачийски обясни, че в последните седмици е бил заплашван от няколко места. Той уточни, че и други депутати са получили заплахи. До момента се знае за заплаха към зам.-министъра на земеделието Иван Христанов, заради която 
той е с охрана. Според Бачийски и шефът на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов също бил сред заплашваните.

"Покрай работата ми като общественик последните 10 години редовно съм получавал заплахи. Сега едната от заплахите беше, че много млади хора получават сърдечен удар. Другата беше да се замисля колко млади хора изчезвали, когато са неудобни", обясни Бачийски.