Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Петков: Асен Василев е кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната"

Премиерът в оставка Кирил Петков е предложил министъра на финансите Асен Василев за кандидат за министър-председател, стана ясно от изявление на Петков пред медиите.

"Аз предложих на "Продължаваме промяната" следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на който имам безпрекословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор. Един отбор с него, с всички членове на "Продължаваме промяната", с всички коалиционни партньори и всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай", каза Петков.

„Днес се намираме на исторически вододел. Има възможността да продължим промяната за законова държава, която просперира, където обществените средства се харчат за обществени нужди или има риска да се върнем назад към задкулисието, чуждите интереси, започна изявлението си Петков.

Заяви, че няма да допуснем няколко неща: България да вземе грешната посока, шепа хора да ограбват обществените средства, прокурорите да продължават да бездействат, чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава.

Няма да допуснем, защото не ни е страх - каза Петков.

Да, с БСП имаме различия по международните въпроси, с част от депутатите на ИТН имаме лични различия, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България и да продължим промяната напред, каза още той.

Призова за обединение на всички, освен с тези, които пълнят с пачки чекмеджетата си, които са в списъка "Магнитски", които с есемеси контролират своите депутати и тези, които се контролират от чужди държави.

Петков заяви, че трябва да се обединят, за да се свършат неотложни задачи за следващите 6 месеца: да се промени законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия; да се сложи механизъм за разследването на главен прокурор с независим съдия; да се сменят всички регулатори с изтекъл мандат - КЗК, КФН, БНБ; да се промени законът на обществените поръчки; да се приемат 22 законопроекта за усвояването на парите от Плана за възстановяване; да се довърши планът за българското земеделие; да се довърши енергийната диверсификация; да се направи държавна Агенция по горите, така че да се прекъсне дървесната мафия“.