Пеевски заяви, че няма да е кандидат за премиер и призова Доган за среща

Пеевски заяви, че няма да е кандидат за премиер и призова Доган за среща

"Колегите в ДПС призоваха за пълно обединение между мен и Ахмед Доган". Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, след като събра на среща в София част от областните структури на партията.

"Днес го призовавам и му казвам - аз съм готов да се срещнем. Колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията".

Пеевски обясни, че част от колегите му в партията са "изключително тормозени последните дни, заплашвани, натискани". Посочи още, че всички ще подадат жалби по надлежния ред.

"Никой не може да си позволи, най-малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат заради своите амбиции. Колегите това не го приемат и настояват да сме заедно".

Попитан кои са дерибеите и има ли общо Джевдет Чакъров с тях, Пеевски каза, че лично Чакъров е звънял на част от хората в структурите да не идват на срещата в София.

"ДПС постигна резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да се счупи. От моя страна тема няма - аз съм готов да сме заедно, искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред".

Вторият мандат - ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да го подкрепят:

"Няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме".

Парламентарната група ще реши кой да вземе мандата.

"Мога да го взема и аз, с излъчен кандидат за премиер, но аз няма да съм кандидат за премиер", каза Делян Пеевски.