Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Организират курс по йога във Флората

 

От 17 октомври до 9 ноември в експо център "Флора" ще се проведе курс по йога. Инструктор ще бъде Надежда Прокопова - архитект по професия, създател на арт бижута и събития за удоволствие. Експо център "Флора" е предпочетен заради разположението си в непосредствена близост до морския бряг, в прекрасната обстановка на Приморски парк. Хармоничната атмосфера в близост до природата е най-подходящото място да открием и хармония вътре в себе си.

 

Курсът е подходящ за хора, които искат да се запознаят с йогийските практики постепенно и систематично, за да могат да усетят дълбокия им ефект и да ги внедрят в ежедневието си.

 

Този курс ще ви помогне чрез физически практики (асани), дихателни практики (пранаями) и кратка релаксация да се освободите от напрежението, умората и сковаността в най-чувствителните зони на тялото: гърба, раменете и врата. Работата върху физическото тяло и блажената релаксация на края на занятието ще ви помогнат да премахнете и умственото и психическо напрежение.

 

Ще се запознаете с практики, които пречистват тялото от токсините, премахват енергийните блокажи, успокояват ума и развиват способността за осъзнаване. Всеки има нужда от йога, от подходящите за него практики, в зависимост от здравословното си състояние.

 

Практиките са с продължителност между 60 и 90 минути. Те ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 17 октомври до 9 ноември /17.10; 19.10; 24.10; 26.10; 31.10; 02.11; 07.11 и 09.11/. Начален час - 18.00. Всеки участник трябва да си носи постелка.

 

Цена на единично посещение: 6 лв.

 

Пакетна цена за целия курс /осем практики/: 40 лв. Телефон за въпроси и предварително записване: 0889 76 06 30.

 

* Надежда Прокопова за йога:

 

 

"Срещнах йога през 2010 година. Започнах с упражненията на Петимата Тибетци, осъзнах колко много ми помагат те и реших да се впусна в йога по-задълбочено. Започнах да посещавам различни студиа и практики. С всеки изминал път ми беше все по-интересно и приятно, усещах и виждах резултати, както във външния си вид, така и във вътрешното си състояние. Превърна се в сладка необходимост. Промените, които настъпиха и продължават да настъпват са прекрасни! И един ден си помислих : "А защо не се опитам да предам това и на другите хора". И така тръгнах по този път ... Изминалите две години пътувам на Изток и Запад, посещавам и уча йога от различни практики и учители - както автентични индийски, така и от западни преподаватели по йога и духовен начин на живот. Моите класове са вдъхновени и следват интуитивното усещане от всяка различна група от хора, настроение и енергия. ".