Британско издание включи Бургас сред градовете с най-евтини имоти

Британско издание включи Бургас сред градовете с най-евтини имоти

Британското издание Express нареди българските градове Пловдив и Бургас сред най-евтините дестинации за покупка на жилище в Европа. Градът под тепетата заема четвъртата позиция в класацията от общо девет места. Веднага след това – на пета позиция – е морският град.

Най-евтиният град в класацията за покупка на жилище в Европа, според британското издание, цитирано от economic.bg, е Битоля, който се намира в Северна Македония. Там средната цена на апартамент от 100 квадратни метра е 77 640 паунда, което се равнява на 179 977 лв.

В материала на британското издание не се посочва средна цена на апартаментите в двата български града, включени в класацията.

Една страна изпреварва всички останали с цели три града, включени в класацията – Крайова, Сибиу и Орадя – всички те се намират в Румъния.

Разположен от двете страни на река Крису Репеде, Орадя се намира само на 13 км от границата с Унгария. Градът е на деветото, последно място в класацията и е известен като център за икономически и културни начинания. Градът се разраства бързо в сравнение с други в страната.

Следващият румънски град в класацията е историческият Сибиу. Той може да се похвали с многобройни музеи, включително прочутия Национален музей Астра – най-голямото изложбено пространство на открито в Европа.

Най-достъпният сред румънските градове е Крайова.

Ето и цялата класация:

  1. Битоля, Северна Македония
  2. Кишинев, Молдова
  3. Мостар, Босна и Херцеговина
  4. Пловдив, България
  5. Бургас, България
  6. Крайова, Румъния
  7. Сибиу, Румъния
  8. Патра, Гърция
  9. Орадя, Румъния

 

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...