Кабинетът отпусна още 269 млн. лв. за заплати в администрацията

Кабинетът отпусна още 269 млн. лв. за заплати в администрацията

Повишават се заплати за всички нива, като се намалява значително разликата между съществуващите реални минимални и максимални размери на заплатите - от почти пет пъти, колкото е разликата в момента, до около 2.5 пъти, информира премиерът в оставка акад. Николай Денков на последното заседание на сегашното редовно правителство.

По думите му средната заплата на всички нива в администрациите се повишава.

Новите размери на индивидуалните основни месечни заплати се определят считано от 1 януари 2024 г., заяви също Денков.

Той допълни, че над 46 000 малки и средни земеделски стопани са получили 156 млн. лева по схемата за преразпределително подпомагане за кампания през 2023 г., което по думите му е с 50% повече от кампанията през 2022 г.

Той отчете също одобрен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за културното наследство, както и отпуснати 3,5 млн. лева за доизграждане на храм „Св. първомъченик и архидякон Стефан“ в Южния парк в София.

"По-рано подпомогнахме българските общности в чужбина, като отпуснахме два млн. лева за православни храмове в Щутгарт и Лондон. Днес ще гласуваме още 450 хил. лева за три храма в София и Севлиево. Работата продължава, ще направим плавен преход към следващото правителство", каза Денков.

 

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...