Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Очарователна като Пепеляшка, Мария Бакалова остана без Оскар, но спечели сърцата

Мария Бакалова не успя да спечели Оскар за поддържаща роля. Статуетката отиде при Юн Йо-Джонг за „Минари“. Тя е първата корейка, номинирана за актьорска награда от американската филмова академия.

При представянето на номинираните в категорията, Брад Пит оприличи Мария Бакалова на Мерилин Монро и заяви, че тя ще бъде голяма звезда някой ден. Бургазлийката беше номинирана за участието си в лентата на Саша Барън Коен – „Борат 2“, където изигра ролята на Тутар Сагдиев – дъщерята на Борат.

А ето как коментира наградите в профила си анимационният режисьор Тео Ушев:  

„Нямаше нито една изненада в основните категории. Победата за Йон Джон Йън беше предизвестена - корейците са на гребена на вълната в момента. За die-hard фенове като мен на корейското кино, беше въпрос на време да започне то да обира всички награди. От 20 години много режисьори в Холивуд крадат от Корейското Б -кино, със смахнатите му драматургични и кино похвати. Време беше оригиналите да почнат да печелят. Един Оскар води след себе си други...

За Мария е ясно - чака я добро бъдеще. Дано да избира правилните сценарии.

(Понеже видях на няколко места погрешен превод на думите на Брад Пит - ето какво каза той: "Като малка Мария е гледала филми с Мерилин Монро, и е мечтаела да стане като нея. Добре дошла, Мария!"

Нямаше нито един пробив в добрия вкус - освен в категориите за анимация. Но там положението е безнадеждно...

Клое Жао е в радара на най-големите фестивали от години, присъствието на Франсис Макдорманд помогна.

(Между другото - за трета поредна година филм, спечелил Златен лъв във Венеция печели и Оскар. Венеция и Торонто се очертават като златните трамплини към Оскарите)

В категорията за най-добър чуждестранен филм имаше 3 изключителни филма. Спечели един от тях…

Вирусът помогна и оказа очистително въздействие върху киното. Имаше по-добри и необичайни филми от други години, и слава богу - нито един антифилм за супергерои. Вирусът утрепа комерсиалното холивудско кино. Засега...“