Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Бургаски пожарникари с благотворителен календар в подкрепа на бездомните кучета

 

Всички 12 модела в календара са професионални пожарникари, които прегръщат кампанията в помощ на бездомните и изоставени кучета с отворени сърца.

„Те са много добрички, те мислят само за игра, още само докато ги погалиш. Пък и те усещат и добрите хора и веднага се сработихме“, разказва инспектор Константин Инджов.

“Приятелството, което едно куче, едно животно дава на семейството, не може да бъде заменено. За това нека хората да се замислят и да не ги изхвърлят, да им бъде даден шанс на тези животни наистина да се отглеждат в една нормална за тях среда“, допълва Валентин Великов.  

Снимките са правени само за две седмици, но обхващат и четирите сезона.

Пет от кучетата – герои в календара вече са осиновени, но всеки ден в приюта постъпват нови. За пожарникарите кампанията е като спасителна мисия.

 „Надяваме се така да помогнем на приюта, а и да приканим повече хора, които имат желание да осиновят куче и да имат свой домашен любимец, да дойдат тук“, казва комисар Николай Николаев – директор на РД „ПБЗН“ – Бургас.

Събрали опит и самочувствие огнеборците са готови и за по-провокативна фотосесия. Благотворителният календар може да бъде закупен от приюта или от пожарната.