Реставрирана сграда напомня за славните години на улица „Фердинандова“

Реставрирана сграда напомня за славните години на улица „Фердинандова“

Една красива сграда на ул. „Фердинандова“, която носи духа на Стария Бургас, бе цялостно реставрирана неотдавна. Преди това тя беше в лошо състояние. Собствениците реагираха на даденото преди няколко години предписание от Общината и я възстановиха изцяло със свои сили.

Кметът Димитър Николов призовава и други стопани на такива имоти по улицата да последват добрия пример. Той отново обещава пълна подкрепа от общинската администрация при изготвянето и съгласуването на документацията и при комуникацията с други отговорни институции. В това отношение собствениците ще бъдат максимално облекчени.

През последните няколко години бяха възстановени доста стари сгради по „Александровска“ и „Богориди“. „Фердинандова“ малко изостава. Но вече и там могат да бъдат посочени добри примери на грижовни стопани.

Някога „Фердинандова“ е била основната търговска улица на Бургас. След като Общината я обнови цялостно преди 2 години и с активността на живеещите и работещи там хора, тя може да стане по-красива, по-посещавана и по-печеливша.

 
 
 
 
  • Местният парламент в Бургас подкрепи предложението на кмета Димитър Николов за изграждането на нова ...