Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

„Има такъв народ“ връща мандата, Борисов нарече Слави Трифонов политически страхливец

Снимка: бТВ

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Той обаче добавя, че Стефанова веднага ще върне мандата.

"Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор", пише още Трифонов.

„Каква безотговорност цари. Как искат да ни хвърлят в хаос", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и допълни:

„Какво иска Слави Трифонов - мнозинство от 240 депутати? Дори и Царят не го постигна,  дори и Тодор Живков не го е имал. Не зная как българите могат да приемат и да считат, че с генерално пълномощно може да се управлява", недоумява Борисов във връзка с номинацията на Антоанета Стефанова за премиер на ИТН. Това е подигравка с избирателите им, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов обвини Слави Трифонов и ИТН, че искат да държат държавата в хаос и подчерта, че толкова много време се чака да чуем министрите на Слави Трифонов и го призова "да си покаже министрите".