Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

"Има такъв народ" върна мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на втората политическа сила в 45-то Народно събрание "Има такъв народ" - Антоанета Стефанова.

Антоанета Стефанова спази заявката на лидера Слави Трифонов и веднага след като взе папката с мандата я върна на държавния глава.

"Ние от партия "Има такъв народ" ясно заявихме, че няма да влизаме в никакви коалиции с партии от статуквото и спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция", обоснова се Стефанова.

Президентът Румен Радев заяви от своя страна, че въпреки, че е убеден в нуждата от стабилно редовно правителство, разбира тяхното намерение да върнат мандата.

Страната обаче повече от всякога се нуждае от ефективно правителство и управление, посочи президентът.

Държавният глава изказа и възмущението си, че управляващите, макар и в оставка, бавят актуализацията на бюджета и по този начин спъват помощта за българските граждани и бизнес в условията на криза.

Обществото ни от години очаква парламентът да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Не по-малко значима е и устойчивостта в социалната и икономическа политика по време на криза. И в тази връзка са особено важния някои решения на Народното събрание и те трябва да бъдат взети независимо от процедурата по съставяне и излъчване на изпълнителната власт, каза още Радев.

Президентът Румен Радев не връчи веднага мандата, въпреки че беше уверил, че няма да забавя процедуратаДържавният глава изрази надежда предоставеното време да бъде инвестирано в диалог и изграждане на доверие между политическите сили, тъй като България има нужда от стабилно правителство.