Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Кирил Петков в Равнец: Датата за отказ от канадското ми гражданство е 21-април

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април. Петков направи коментара пред журналисти при посещението си в бившата военна авиобаза Равнец.  

„Имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и имейли, потвърждаващи от канадските власти. Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19-ти август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е че миналия петък, реално от 20-ти август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всичките документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема”, коментира Петков.

 

Служебният министър заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и че ще уважи всяко тяхно мнение.

„Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин. И за всички, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да им се извиня - за съжаление, няма да могат да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства, за които със сигурност е имало отказ“.

Министър Петков отговори лаконично на въпросите дали вече има покана от президента да участва във втори служебен кабинет.

„Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него. А оттам за директните назначение си е негов избор. Министерството на икономиката и аз лично, и президентът, работим много в едни и същи рамки. И даже причината за която, аз съм тук, е че той самият каза: "А, това е една страхотна възможност за Бургас!" Както знаете, той е бил пилот тук на това летище и каза: "Кириле, моля те, вкарай експерти в този проект, защото аз вярвам, че от тази зона можем да имаме страхотно развитие на индустриалните инвестиции в Бургаска област", коментира Петков.