Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Шансът за кабинет с третия мандат - 1%, ИТН губи подкрепа

Предварителните наблюдения показват, че партията, която в най-голяма степен се държа в разрез с очакваното парламентарно поведение - ИТН, бележи известна тенденция към спад. Това заяви пред bTV социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

Тя посочи, че останалите партии на протеста по-скоро задържат позиции и може би имат лек спад. Единствено БСП бележели лек ръст.

Димитрова обаче поясни, че това са много предварителни данни. Агенцията ще

Първата по сила се опита по един силов и безпардонен начин да наложи своето правителство, своя начин на действие, своето виждане за правене на политика на останалите политически сили, коментира Димитрова предложения от ИТН проектокабинет. Според нея това е била атака срещу парламентаризма.

По думи на социолога шансът да се състави редовно правителство с третия мандат е едва около 1%. Важно било обаче партиите да покажат приемлив начин на водене на политика.

"В ситуация на хаос и несигурност могат нещата да бъдат разменени противоположно. Може да има най-неочаквани ефекти върху електоралното поведение - както за парламентарни, така и за президентските избори", предупреди тя.