Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Борисов за опитите за "покупка" на депутати от ИТН: "Няма да оставим този скандал да се замете под килима!"

„ГЕРБ няма да остави този скандал да се замете под килима!“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Айтос твърденията на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева е предлагала половин милион лева за „покупка“ на депутати от „Има такъв народ”. И настоя по случая да има разследване.

"И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това? Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?", попита лидерът на ГЕРБ.

„По моя сметка им трябваха 30 депутата да направят правителство. 30 по 500 000 прави 15 милиона ресурс. Всичко е в услуга на президента, неговите марионетки си раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста“, коментира още Борисов.

В условия на диктатура, в каквато е България, Радев нарушава конституцията ежедневно. Има си срокове, няма значение, той казва - тук толкова, рекетьорски. Всичко зависи само от диктатора, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и заплахата за живота на председателят на Народното събрание Ива Митева. Според него тя е била измислена, а целта - да се отклони вниманието от сериозните проблеми пред страната.