Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Андрей Рунчев: "Арена Бургас" се очаква да бъде завършена до края на февруари

Спортната зала „Арена Бургас“ се очаква да бъде завършена до 20 февруари. Такова е уверението на ресорния служебен министър Весела Лечева. Това каза в Бургас депутатът от ГЕРБ- СДС Андрей Рунчев, цитиран от БНР-Бургас.

Очаква се дългогодишната сага със спортната зала „Арена Бургас“ най-накрая  да приключи тази година, при това още следващия месец. Посоченият срок е 20 февруари, каза на среща с медиите в Бургас Андрей Рунчев:

„Знаете, една година проектът беше забавен. Бяха извършени няколко проверки, но както стана ясно от предходното управление на ПП Продължаваме промяната не бяха открити никакви нарушения. Няма нито един подаден сигнал към прокуратурата, въпреки че имаше всякакво говорене от тях по темата, а господата се снимаха няколко пъти пред залата. Резултатът от това беше, че завършването на залата се забави изкуствено, а Бургас изпусна няколко спортни и културни събития, като това щеше да даде и тласък на местния бизнес.

Темповете, които са зададени на строителя се спазват и очакваме до 20 февруари залата да бъде завършена, след това се очаква и новата дата за пускането ѝ в експлоатация.

Друг важен проект за Бургас, който вярвахме, че ще бъде завършен е Северният обход. Имаме добър диалог  и на местно ниво, и в Народното събрание с министрите от служебния кабинет намираме развитие по важните проекти.  Преди Коледа пътният възел т.нар. „тромпет“ движението тогава беше пуснато. Продължават да работят и се надяваме, че с тези темпове преди летния сезон движението ще бъде пуснато и това ще облекчи трафика от АМ „Тракия“.

По отношение на другия проект с решението на Общинския съвет за училището в кв. Сарафово. Тази сграда има нужда от разширение и обновяване. При предходния министър Николай Денков имаше уверение, че ще бъдат отпуснати средства, но след това училището  беше извадено от програмата на министерството. През миналата година се наложи Общинският съвет в Бургас да гласува една сума, с която да бъдат наети частни сгради, за да може увеличеният брой ученици да учат в по-добри и нормални условия.

А то отношение на свлачището в квартал Сарафово, след като ресорният служебен министър беше на посещение в Бургас, като обещанието е да се отпуснат средства и да бъде в най-кратки срокове възстановена инфраструктурата от щетите след свлачищните дейности“, каза Рунчев.