Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Константин Бачийски води листата на коалиция "ПП и Демократична България" в Бургас

Коалиция "ПП и Демократична България" регистрира листата си в Бургас, два часа преди финала на регистрациите. Водач на листата е Константин Бачийски - лидерът на Средна европейска класа, формацията която е партньор на "Продължаваме промяната". 

Най-изненадващо на второ място в листата е общинският съветник Даниела Божинова - съпредседател на партия "Зелено движение", 6-то място е отредено на коалиционния партньор, представен от адвокат Димитър Найденов. 

По-рано през деня бившият депутат Димитър Ташев внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу регистрацията на партията, защото не е бил отписан от състава на Изпълнителния съвет, което според него е възможно изборно нарушение. Константин Бачийски определи сигнала като абсолютно несериозен:

"Това не ми е личната фирма да махам и да слагам хора. Има си процедура, която е задействана и решение на последна инстанция, което е в наша полза. Като гледам постъпките на колегата, който визирате, си обяснявам защо част от българските граждани имат лошо мнение за народните представители. Едни хора се борят за каузи, други се борят за безплатни апартаменти.“