Данъчни под прикритие запечатаха зоопарк

Данъчни под прикритие запечатаха зоокомплекс край Бургас. Санкцията ще важи десет дни. Тя бе наложена, след като служители на Националната агенция по приходите установили, че в обекта не се издават касови бележки. Данъчни, представящи се като посетители,  не са получили фискален бон, въпреки заплатената входна такса. От НАП Бургас уточняват, че мярката не възпрепятства поддръжката на обекта, както и осигуряването на храна на животните и птиците. Поради неиздаване на фискален бон е запечатан и магазин в Бургас, предлагащ руски хранителни стоки и алкохол. Данъчните предупредиха, че тази  мярка ще се прилага винаги, когато не се издава касова бележка, като целта е да се постигне дисциплиниращ ефект сред търговците. При повторно нарушение, обектът ще бъде затварян за срок от един месец. От началото на годината в бургаски регион мярката запечатване на търговски обект е прилагана повече от 130 пъти.
Контролните действия на НАП Бургас по Южното Черноморие през месеците юли и август ще бъдат подпомогнати и от инспектори от вътрешността на страната.  Във фокуса на проверките ще бъдат и провеждащите се фестивали, концерти и изложения. Много от обектите, формиращи традиционно високи приходи, вече са поставени под дистанционно наблюдение. През миналогодишния летен сезон, в резултат на този мониторинг, оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили в пъти, припомниха от НАП Бургас.
Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .