Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

ТУИ отмени всичките си екскурзии до България до края на годината

Туристическият гигант TUI отмени всичките си екскурзии до България до края на годината, съобщи BBC, цитирана от economic.bg. В същото време има обявени допълнителни полети до Гърция и Турция. До 10 август пък са отменени всички екскурзии до Балеарските и Канарските острови, а до 17 до континенталната част на Испания.

Базираната в Хановер компания има присъствие в над 100 страни, включително България, и е оператор на авиокомпании, круизни кораби и стотици хотели.

„Над 70% от клиентите с анулирани почивки промениха дестинацията си за същия период или отложиха пътуването си за следващите седмици“, коментира Андрю Флинтъм,  управляващ директор на TUI Великобритания и Ирландия.

Преди дни TUI обяви, че ще затвори 166 от своите офиси във Великобритания и Ирландия. Вследствие на това решение 900 служители ще загубят своята работа и ще останат да работят едва 350 от офисите в различните държави. Плановете за съкращаване на персонал бяха обявени още през май, когато компанията обяви, че ще съкрати 8000 души.