"Лятно кино с БНТ1" идва в гр. Камено на 19 юли с филма „Каръци”

Община Камено се включва тази година в кампанията "Лятно кино с БНТ1". На 19 юли на площада пред Общината от 21 часа ще бъде излъчен филма „Каръци” с режисьор и сценарист  – Ивайло Христов. В актьорския състав са Елена Телбис, Деян Донков, Ованес Торосян, Ненчо Илчев, Пламен Димов и Георги Гоцин.

Сюжетът е за четирима много близки приятели - Елена, Коко, Пацо и Гошо, които живеят в малък провинциален град в България и се самоопределят като „каръци“. Коко е влюбен в Елена, а тя мечтае да стане певица и очаква с нетърпение наближаващия концерт на известна рок група в града. Събитието променя целия град като покрай него се раждат нови любовни истории, разочарования и сложни връзки.

БНТ1 стартира тази обществена кампания, за да предизвика емоционалната памет на хората, които помнят времето, когато летните кинотеатри ги имаше, да провокира модерните и млади хора, които биха оценили свежестта на идеята да отидат на кино под звездите или на автокино. Националната телевизия иска да постави във фокуса на внимание възможността за един атрактивен начин да се гледа кино и значението, което подобна инициатива може да има за културния живот на всяко отделно селище през лятото.

На 19 юли в гр. Камено също така ще дойде и пътуващата библиотека на БНТ. Събитието ще е от 18.30 часа.