Център за спешна и неотложна помощ бе открит в Камено, две линейки обслужват нуждаещите се в общината

Жителите на Община Камено вече ще могат да разчитат на грижите на специалистите на Центъра за спешна и неотложна помощ в гр. Камено, който бе открит официално днес след повече от 8-годишно отсъствие. Те ще имат на разположение при критични моменти две линейки, оборудвани по европейски стандарт. Дейността на центъра се финансира от Общината, а за фирма оператор бе избрана след проведена обществена поръчка ДЦК „Ел Масри”. Дежурният екип от специалисти ще помага в случай на нужда на при трудноподвижни пациенти или при невъзможност на пациента да посети дежурния кабинет в поликлиниката в гр. Камено, както и при инциденти.

Всяка вечер от 19 часа до 7 часа на другия ден телефон 056 51510 ще бъде на разположение на нуждаещите се от спешни и неотложни здравни грижи.

Центърът днес бе официално открит от кмета Жельо Вардунски, председателят на ОС Радослав Балтаджиев и собственикът на фирмата оператор Ел Масри.

„Искам да благодаря на Общинския съвет, че подкрепи инициативата за създаването на Центъра, който преди 8 години бе закрит. Като кмет съм развълнуван, че успяхме да удовлетворим желанието на хората от общината за адекватна, навременна, спешна и неотложна медицинска помощ”, каза кметът Жельо Вардунски.

До месец ще бъде и изградена специална рампа за линейките. На разположение ще са два екипа от специалисти – единият ще е на място.