Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

"Ченгене скеле“ и Библиотеката спечелиха престижни награди от конкурса „Сграда на годината“

Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Целта му е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

В новото издание на конкурса Бургас се представи великолепно, съобщават от пресцентъра на общината. 

 Първо място в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ спечели Културно-исторически комплекс „Ченгене скеле“. Специална награда в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение“ спечели проектът за изграждане на Музей за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. А първа награда в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение - сгради здравеопазване“ спечели новата МБАЛ „Сърце и мозък“, която построи в Бургас частен инвеститор.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Медиен партньор на събитието е Българска Национална Телевизия.