Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

ПП официално обяви Николай Денков за своя кандидат-премиер

„Продължаваме промяната“ официално потвърди, че акад. Николай Денков ще е техният кандидат за министър-председател. Номинацията е обсъдена и с „Демократична България“, с която партията даде заявка, че ще опита да направи кабинет на малцинството.

„Приех тази номинация, която ще бъде представена на националните органи на съответните партии с идеята, че трябва да потърсим съгласие по най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората“, заяви Денков по време на пресконференция.

Той каза, че стартира разговори с всички политически сили. От ПП дават заявка, че ще опитат да съберат всички около една обща маса – „ако това е възможно и имат желание“, допълни Асен Василев.

„Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно представени партии за обща среща, защото смятаме, че дискусиите трябва да бъдат провеждани с всички партньори, които искат да участват в това начинание“, заяви Денков.

По-рано президентът Румен Радев увери, че ще даде на повече време на втората политическа сила, за да се опита да състави правителство, след като ГЕРБ вече получи допълнително такова.